Napadnuti mladi gradjanski aktivista ima prelome lobanje
10.08.2020 Novi Sad

Napadnuti mladi gradjanski aktivista ima prelome lobanje

Napadnuti mladi gradjanski aktivista ima prelome lobanje Foto: Beta / Dragan Gojić
Otac gradjanskog aktiviste Milana Vujića koji je napadnut u Novom Sadu, Milenko Vujić izjavio je da njegov sin ima "višestruke prelome lobanje" i dodao da je motiv napada na njega "isključivo politički", a da je napadač jedan od kandidata na proteklim lokalnim izborima.

"Ima višestruke prelome lobanje. Motiv je isključivo politički jer je napadač kandidat sa liste broj 7. na lokalnim izborima", naveo je Milenko Vujić na Tviteru.

Lista broj 7 na proteklim lokalnim izborima u Novom Sadu bila je "Istina - Adaviera - Ivana Vujasin".

"Očigledno da se u ovoj zemlji ne može nekažnjeno izneti suprotno mišljenje", naveo je Milenko Vujić.

Društvenog aktivistu i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milana Vujića sinoć oko 23.15 fizički je napao muškarac koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Betu sinoć ispričao da se vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: "Stani, stani".

"Stao sam i muškarac je počeo da viče 'šta si to pisao po Tviteru' i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt", rekao je Vujić, koji je sporo govorio usled udarca.

On je dodao da misli da bi mogao da prepozna napadača, kao i da mu nije jasno na kakvu njegovu objavu sa Tvitera je mislio.

Policija je došla na lice mesta, a potom ga odvela u Urgentni centar, gde mu je uradjen CT snimak glave.

Incident se dogodio u Bulevaru Evrope u Novom Sadu.

Milan Vujić je gradjanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.

Zastupa gradjanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

Gradjanskog društvenog aktivistu u Novom Sadu fizički napao muškarac zbog objava na Tviteru

Društvenog aktivistu i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milana Vujića večeras je fizički napao muškarac, koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za agenciju Beta ispričao da se vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: "Stani, stani!"

"Stao sam i muškarac je počeo da viče ‘šta si to pisao po Tviteru’ i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt", rekao je Vujić, koji sporo govori usled udarca.

Policija je došla na lice mesta, a potom ga odvela u Urgentni centar, gde ćemo mu biti uradjen CT snimak glave.

Incident se dogodio na Bulevaru Evrope.

Milan Vujić je gradjanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadsko portalu Autonomija.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side