Napadnut aktivista Pokreta slobodnih građana na Zelenom vencu
01.06.2020 Beograd

Napadnut aktivista Pokreta slobodnih građana na Zelenom vencu

Napadnut aktivista Pokreta slobodnih građana na Zelenom vencu Foto: Logo
Pokret slobodnih građana saopštio je da je danas na Zelenom vencu u Beogradu, tokom prikupljanja potpisa za izlazak na izbore, napadnut član omladine Pokreta slobodnih građana, Aleksandar Pašalić (19 godina).


Pašalić je izjavio da je stajao na ulici i razgovarao sa jednom gospođom koja je htela da da potpis i da mu je u tom trenutku prišao čovek koji im se nije ni obratio, već ga odmah udario pesnicom u stomak i prošao.

Pravni tim Pokreta slobodnih građana traži da se napadač identifikuje putem snimaka sa kamera sa Zelenog venca.

"Znao sam da živimo u društvu koje kulja od besa i svesno sam se politički aktivirao jer verujem da Pokret slobodnih građana čine ljudi koji su rešeni da izađu na kraj s ovim bezumljem", dodao je Pašalić.

Juče je u Knez Mihailovoj napadnut i lider PSG Sergej Trifunović, a tokom prethodnih dana skupljanja potpisa, PSG navodi da su njihovi aktivisti dobijali brojne pretnje.

"Ne znam šta je još potrebno da se desi da bi se cela opozicija probudila i zaista počela da reaguje", izjavio je Sergej Trifunović ovim povodom.

On je objasnio da su juče posle napada na njega, dobili saopštenja koja su se uglavnom svodila na deklarativne osude i dodao da je on pozivao ljude na ulicu kada su bili napadnuti Borko Stefanović ili Dragan Đilas.

"Gde su oni sada? Pišu neka saopštenja", rekao je Trifunović.

"Danas je neki huligan napao momka od 19 godina i pobegao sa lica mesta, što je jeziva stvarnost u kojoj živimo i koju nije dovoljno osuditi radi reda. Ako ovo nisu stvari oko kojih se moramo složiti, onda ne znam šta jesu", istakao je Trifunović.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side