18.06.2019 Beograd

Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije kritikovao medije

Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije kritikovao medije Foto: PrtScn
Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, Dejan Kovačević izjavio je danas da su neshvatljivi "tendenciozni pokušaji omalovažavanja rada kriminalističke policije od pojedinih medija", uprkos tome "što u poslednjih šest meseci nije izvršeno nijedno kriminalno ubistvo u Srbiji".

"Zahvaljujući brojnim preventivnim merama koje je policija preduzela u prethodnom periodu, uspeli smo da sprečimo kriminalne obračune u poslednjih pola godine. Međutim, to nekima nije bilo dovoljno da prestanu sa omalovažavanjem rada policijskih službenika", kazao je Kovačević, prenosi MUP.

On je istakao da je policija u poslednjih pet godina rasvetlila 87 odsto ubistava.

"To je veoma dobar rezultat, mnogo bolji nego u nekim daleko razvijenijim zemljama. Takođe, broj ubistava poslednjih godina je dva do tri puta manji nego što je to bilo početkom 2000-ih. Tokom 2017. godine u našoj zemlji je izvršen najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina", dodao je Kovačević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u nedelju na akademiji povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova da šest meseci u Beogradu i Srbiji nije bilo mafijaškog ubistva.

Beogadski list "Danas" objavio je da je tokom 2018. godine došlo do 22 ubistva koja imaju elemente obračuna, dok je za mandata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića od 2014. godine do danas počinjeno 74 ubistva sa elementima obračuna od kojih je tek za svako dvanaesto izrečena kazna.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side