Na severu Kosova mirno
25.09.2011 Kosovska Mitrovica

Na severu Kosova mirno

Na severu Kosova mirno
Protekla noć na severu Kosova bila je mirna, a građani su se smenjivali pored barikada koje su postavili pre deset dana na svim važnim putnim pravcima koji vode ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

I na glavnom mostu u severnoj Kosovskoj Mitrovici gde su građani postavili šator kako bi se zaštitili od hladnoće smenjivali su se po rasporedu koji su sami napravili. Srbi kontrolišu i brojne alternativne putne pravce i ne dozvoljavaju Kforu da ih hermetički zatvore i onemoguće im komunikaciju sa centralnom Srbijom.

Osnovnih životnih namirnica ima a i snabdevanje naftom i naftnim derivatima je poboljšano.Uobičajeno je i kretanje iz južnog dela grada i iz enklava ka severu Kosova tako da se na pijaci u Kosovskoj Mitrovici mogu naći poljoprivredni proizvodi koje donose Srbi iz Orahovca, Velike Hoče, Osojana, Goraždevca , iz sela u opštinama Obilić i Vučitrn.

Noći su hladne ali oni koji dežuraju lože vatre da se zagreju, druže se i planiraju šta sve treba da urade pred prestojeću zimu ali, koko su rekli reporteru Beta ne nameravaju da uklone barikade i prekonu dežurstva sve dok se albanski carinici i policajci ne povuku sa Brnjaka i Jarinja.

autor: ZM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side