17.01.2018 Priština

Na dnevnom redu Predsedništva Skupštine nema Specijalnog suda

Na dnevnom redu Predsedništva Skupštine nema Specijalnog suda Foto: pixabay
U pozivu za današnju sednicu Predsedništva Skupštine Kosova nema tačke o inicijativi 43 poslanika za sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se razmotrio predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda.

Prištinski mediji pisali su da je moguće da će Predsedništvo Skupštine razmatrati incijativu za zakazivanja vanredne sednice parlamenta na kojoj bi na dnevnom redu trebalo da bude ukidanje Specijalnog suda.

Predstavnici međunarodne zajednice oštro su se suprotstavili takvoj incijativi.

Na dnevnom redu koji je objavljen na sajtu Skupštine Kosova, pored usvajanja zapisnika su i pripreme za narednu sednicu i predlog dnevnog reda sledeće sednice kosovskog parlamenta.

Prema predloženom dnevnom redu na narednoj sednici Skupštine Kosova, pored pitanja koja su ostala nezavršena sa prethodne sednice, poslanici treba da razmatraju interpelaciju u vezi sa događem kada je zamenik premijera i ministar Dardan Gaši pucao u vazduh na proslavi koju je organizovao zamenik kosovskog premijera Fatmi Ljimaj zato što je oslobođen optužbi za koruciju kada je bio ministr za infrastrukturu.

Takođe će se razmotriti i Nacrt zakona o pravima maloletnika i Nacrt zakona o unutrašnjoj kontroli javnih finansija.

Na dnevnom redu naredne sednice će biti i prvo razmatranje Nacrta zakona o sprečavanju sukoba interesa u vršenju javne funkcije, Nacrta zakona o tretiranju bespravne gradnje, Nacrta zakona o izmeni i dopuni Zakona o Kosovskoj agenciji za privatizaciju, kao i Nacrta zakona o azilu.

Na sednici će se razmotriti i godišnji izveštaj Regulativnog autoriteta za elektronske i poštanske komunikacije za 2016, godišnji izveštaj Agencije za statistiku Kosova za 2016, razmatranje Strategije za energiju Republike Kosova za 2017-2026.

Skupština treba da izabere jednog kandidata za neizvršnog člana Odbora Centralne banke Kosova i pet zamenika ombudsmana Kosova.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side