19.02.2018 Beograd

N1: Puštene iz pritvora dve Ukrajinke koje su snimale vojne objekte u Srbiji

N1: Puštene iz pritvora dve Ukrajinke koje su snimale vojne objekte u Srbiji
Dve ukrajinske državljanke koje su pripadnici Vojne policije priveli jer su pokušale neovlašćeno da snimaju vojne objekte u Srbiji, puštene su iz pritvora i protiv njih neće biti podignuta krivična prijava, navedeno je večeras na sajtu Televizije N1.

Zvaničnici Ambasade Ukrajine su rekli za N1 da pretpostavljaju da te žene verovatno nisu znale šta mogu da snimaju, a šta ne.

Nema konkretnih informacija o drugim uhapšenim strancima, uhapšenim istim podom.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je danas izjavio da je Vojna policija uhapsila osmoro stranaca jer su neovlašćeno pokušali da snimaju ili uđu u vojne objekte, u koje je ulaz civilima strogo zabranjen.

Vulin je ocenio da "tako veliki broj stranih državljana i tako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedelju izjavio da je dobio neke informacije o hapšenju američkih državljana u Srbiji, ali da ne smatra da je to "nešto posebno opasno".

"Ne mislim da je to nešto posebno opasno, bilo je tu i državljana nekih drugih zemalja ali da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj službe bezbednosti", kazao je predsednik.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side