Mustafa: Ne odustajemo od funkcije premijera i u slučaju koalicije sa Samoopredeljenjem
23.08.2019 Priština

Mustafa: Ne odustajemo od funkcije premijera i u slučaju koalicije sa Samoopredeljenjem

Mustafa: Ne odustajemo od funkcije premijera i u slučaju koalicije sa Samoopredeljenjem Foto: Beta / Visar Kryeziu
Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa je večeras izjavio da stranka na čijem je čelu neće odustati od mandatara za premijera i u slučaju da postignu sporazum o predizbornoj koaliciji sa Samoopredeljenjem.

Posle sastanka Glavnog odbora stranke na kojem je izabran 31 član Predsedništva DSK, Mustafa je rekao da je sazvao još jedan sastanak novoizabranog Predsedništva kako bi razgovarali o pitanju mandata za premijer.

"Sutra ćemo doći do zajedničkog zaključka i predložiti Glavnom odboru ime mandata za funkciju premijera ", rekao je Mustafa i dodao da u stranci ima 4 ili 5 ljudi koji mogu biti mandatari.

Što se tiče koalicija, on je rekao da u principu DSK na izbore treba da ide samostalno, ali će Glavni odbor odlučiti da li je bolje praviti predizbornu i postizbornu koaliciju.

U vezi sa ultimatumom Samoopredeljenja da DSK do kraja nedelje mora da donese odluku o koaliciji, Mustafa je rekao da te izjave niko u stranci ne shvata ozbiljno.

U međuvremenu, dosadašnji zamenik predsednika DSK, Lutfi Haziri rekao je da nije izabran za potpredsednika ili sekretara novog rukovodstva ove stranke, dodajući da će uskoro biti poznat mandatar za premijera iz redova DSK.

"Ni o ovom ni o mogućim koalicijama se nije razgovaralo ... Nisam izabran za potpredsednika, nisam izabran ni za sekretara. To je pitanje o kome će se odlučiti kasnije u predsedništvu .... pre sledeće nedelje "rekao je Haziri.

On je rekao da su na današnjem sastanku analizirali rezultate poslednjih izbora na dva nivoa i podelili obaveze koje se odnose na izborne pripreme.

"Potpuno smo spremni da organizujemo izborni proces, svi smo spremni za kampanju i za pobedu na izborima", rekao je Haziri.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side