25.09.2018 Priština

Mustafa i Kurti: Kosovo danas više nego li ikada ima potrebe za promenama

Mustafa i Kurti: Kosovo danas više nego li ikada ima potrebe za promenama Foto: pixabay
Lideri Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Samoopredelenja, Isa Mustafa i Aljbin Kurti su danas ocenili da Kosovo danas više nego li ikada ima potrebe za promenom.

Dva lidera su se danas srela i, kako su napisali na Fejsbuku, razgovarala o koordinaciji aktivnosti na „ zaustavljanju dalje degradacije vlade i dovođenja u pitanje teritorije Kosova“.

Govoreći o susretu sa Kurtijem lider DSK Isa Mustafa je rekao da je zajednička ocena da Kosovo kao nikada do sada ima potrebe za promenama.

„ Sa Kurtijem smo razgovarali o mnogim temama koje opterećuju aktuelnost na Kosovu. Izrazili smo spremnost da intenziviramo opozicionu saradnju kako bi smo što pre zaustavili degradaciju Vlade i dovođenje u pitanje teritoriju Kosova. Kosovo ima hitnu potrebu za promenama“, napisao je Mustafa na Fejsubuku.

„ Spremni da koordinišemo opozicionu aktivnost kako bi smo što pre zaustavili degradaciju Vlade i dovođenje u pitanje teritoriju Kosova. Kosovo što pre ima hitnu potrebu za novu i kvalitetnu vladavinu“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Do sastanka je došlo četiri dana pre najavljenog protesta Samoopredelenja protiv ideje predsednika Kosova Hašima Tačija za korekciju granica kao delu konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Susret Kurtija i Mustafe je bio još jedan pokušaj lidera Samoopredelenja da ubedi Mustafu da i DSK podrži protest, što su oni do sada odbijali.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side