MUP: Za devet meseci ove godine 28 procesuiranih za trgovinu ljudima
07.11.2019 Beograd

MUP: Za devet meseci ove godine 28 procesuiranih za trgovinu ljudima

MUP: Za devet meseci ove godine 28 procesuiranih za trgovinu ljudima
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je u prvih devet meseci ove godine u Srbiji procesuirano 28 osumnjičenih za trgovinu ljudima i da je identifikovano 18 žrtava, od kojih su 17 žene, među kojima je devet maloletnica.

Ona je na Ministarskoj konferenciji Salzburškog foruma posvećenoj migracijama navela da je broj izraženih namera za traženje azila u Srbiji od 2015. do 2018. godine opadao, ali da je tokom ove godine ponovo počeo da raste i da je zaključno sa 28. oktobrom izdato više od 10.000 potvrda o registraciji stranaca, koji su izrazili nameru da podnesu zahtev za azil.

"Reč je o migrantima koji žele da idu u Austriju, Nemačku, Švedsku i koji zapravo ne žele da ostanu kod nas, a u našu državu su ušli upravo iz zemalja Evropske unije", navela je Biljana Popović Ivković a preneo MUP. 

Ocenjujući da migracije sa sobom nose pretnje od drugih vidova kriminala, poput prolaska potencijalnih terorista, državni sekretar MUP-a je navela da više od 400 osoba sa Kosova i Metohije učestvuje ili je učestvovalo na ratištima u Siriji i Iraku, od kojih se u pokrajinu vratilo više od 100 osoba. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side