MUP: Uhapšen direktor Zavoda za smeštaj odraslih "Male pčelice"
14.08.2020 | 19:20h ► 20:19h Beograd

MUP: Uhapšen direktor Zavoda za smeštaj odraslih "Male pčelice"

MUP: Uhapšen direktor Zavoda za smeštaj odraslih "Male pčelice" Foto: pixabay.com
Policija je uhapsila V. S. (1972), odgovornog u Zavodu za smeštaj odraslih "Male pčelice" iz Кragujevca, zbog sumnje da je zaposlenima naredio da za lečenje šuge korisnicima te ustanove daju lekove namenjenim životinjama, i time doveo u opasnost njihove živote i zdravlje.

Mediji su prethodno javili da je uhapšen direktor tog Zavoda, a MUP je naveo da se V. S. sumnjiči za krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

Prilikom pretresa kancelarije osumnjičenog V. S. pronađeni su lekovi za životinje, a određena količina je bila ubrizgana u špriceve spremna za upotrebu. Policija sumnja da je jedna količina ovih lekova već upotrebljena u terapijama korisnika Zavoda.

Osumnjičeni V. S. se tereti i za zloupotrebe u postupcima za javnu nabavku, i da je zlopuotrebio službeni položaj tako što je određena sredstva i opremu koja je vlasništvo Zavoda jednim delom prisvojio.

Policija je uhapsila još 13 osoba osumnjičenih za različite malverzacije u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice".

 

Đorđević: Da odgovaraju svi za koje se utvrdi da krše zakon, to važi i za Stanojevića

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je večeras da svi oni za koje se dokaže da svoj posao ne obavljaju u skladu sa zakonom, moraju da odgovaraju pred sudom, i da to važi i u slučaju hapšenja direktora Zavoda za smeštaj odraslih "Male pčelice" Vladice Stanojevića.

"Zahvaljujući redovnim i vanrednim inspekcijskim nadzorima koji se kontinuirano i pojačano sprovode u svim ustanovama socijalne zaštite na teritoriji cele Srbije, ovaj slučaj je brzo otkriven i prosleđen nadležnim organima na dalje postupanje", naveo je Đorđević u saopštenju.

On je naglasio da "u Srbiji zakoni moraju da se poštuju i svi koji sebi daju za pravo da ih krše moraju da odgovaraju za svoje postupke".

"Resorno ministarstvo je sve informacije o pomenutom slučaju prosledilo Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je dalje postupalo u okviru svoje nadležnosti", naveo je Đorđević.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side