MUP: Policija nije dužna da proverava šta je posejano na gazdinstvima
03.12.2019 Beograd

MUP: Policija nije dužna da proverava šta je posejano na gazdinstvima

MUP: Policija nije dužna da proverava šta je posejano na gazdinstvima Foto: prtscr ytb
Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević saopštio je, povodom pronalaska velike količine droge na poljoprivrednom dobru Jovanjica u Staroj Pazovi, da je potpuno netačno da je MUP dužan da nakon dobijanja dozvole za uzgajanje konoplje izađe na teren i utvrdi šta je posađeno na poljoprivrednim gazdinstvima.

"Konkretno za izdavanje dozvole za uzgajanje konoplje i nadzor procesa uzgajanja nadležno je Ministarstvo poljoprivrede i to je jasno definisano Zakonom o psihoaktivnim supstancama i Pravilnikom o uslovima za gajenje konoplje. MUP postupa u slučajevima kada ima prijavu od nadležnog Ministarstva da su uočene okolnosti koje ukazuju na mogućnost da su konoplja ili delovi konoplje upotrebljeni za nedozvoljenu proizvodnju ili naravno kada ima operativna saznanja", naveo je Kovačević.

Policija je nedavno na tom poljoptivrednom dobru pronašla ogromne količine sušene i sirove marihuane nakon čega su pojedini opozicioni političari postavili pitanje zbog čega je ta informacija objavljena tek posle desetak dana i da li su se te aktivnosti odvijale uz znanje ljudi iz vrha vlasti i policije.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side