Mugoša potvrdio da Crna Gora sutra otvara granicu sa Srbijom
14.08.2020 Beograd

Mugoša potvrdio da Crna Gora sutra otvara granicu sa Srbijom

Mugoša potvrdio da Crna Gora sutra otvara granicu sa Srbijom Foto: pixabay.com
Crna Gora će sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Makedonijom, potvrdio je direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša.


Za ulazak u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki ELISA, rekao je danas Mugoša za TV Vijesti.

Prema njegovim rečima, odlučeno je da se granice otvore na zahtev turističke privrede.

"Vidimo da se situacija sa Srbijom poboljšava što znači da se izjednačava kriva", pojasnio je Mugoša.

On je rekao da je Crna Gora ušla u fazu kojoj je i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana.

"U fazi smo poravnjavanja krive, očekujemo da se spušta niže. Situacija je odraz našeg ponašanja. Svi mi zajedno u ovom času ne ponašamo se dovoljno odgovorno jer imamo 50-60 slučajeva dnevno iako puno testiramo, oko 450 u prosjeku. To je na nivou 50.000 testiranja u Njemačkoj i vodeći smo u regionu sa Slovencima", rekao je Mugoša.

S obzirom da se bliže izbori zakazani za 30. avgust, Mugoša kaže da ne očekuje bilo kakav rizik od povećanja broja obolelih.

"Mi ako poštujemo mjere nošenje, maski, distancu, onda izbori nemaju velikog uticaja, niti će biti razlog za veće obolijevanje ljudi", istakao je.

Naveo je da će do kraja sledeće neđelje imati konkretne preporuke za otvaranje škola, a da će vrtići sigurno da počnu sa radom od septembra.

Građani Srbije od 15. marta ne mogu ući u Crnu Goru čak ni oni koji imaju nekretnine ili porodicu, niti ukoliko imaju test da su negativni na koronavirus.

Moguće je jedino da dođu privatnim avionima, ali im je od 12. juna potreban PCR test i da imaju rezervisan hotel.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.08.2020, 09:51h Moma

    Што се тиче НОРМАЛНИХ СРБА немојте границу ни отварати. Увек сте нам били товар на леђима.Још од земљотреса пљачкате Србију а то што ваши ВЕЛИКИ СТРУЧЊАЦИ воде Србију у пропаст прича је за себе, али то Србија мора сама са собом да раччисти.Уживајте сами са собом и са НАТО-м, оставите Србе нека се брчкају тамо где их нико пргањати неће.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side