21.05.2017 Novi Pazar

Muftija srbijanski: Ne treba rušiti Zukorlićev univerzitet

Muftija srbijanski: Ne treba rušiti Zukorlićev univerzitet Foto: Youtube
Muftija srbijanski Abdulah Numan ocenio je da nelegalni objekat koji u sklopu Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru gradi poslanik vladajuće koalicije Muamer Zukorlić ne bi trebalo rušiti.

"Moje je mišljenje da bi sad kada mu je dozvoljeno da dotle dođe, bilo šteta to rušiti. On bi sigurno jednog dana dobio dozvolu i onda bismo ponovo morali da trošimo pare. A sad svetiti se Zukorliću - danas ga ne volimo, pa hajde da mu rušimo nije u redu i ne vodi dobru", rekao je Numan za nedeljno izdanje lista Blic.

On je rekao da taj nelegalni objekat ne bi trebalo rušiti i zbog toga što je ipak reč o univerzitetu gde će deca učiti.

"Da je nešto drugo, pa hajde, ali to je univerzitet i tu će deca da uče i ne treba to dirati", rekao je muftija srbijanski.

Govoreći o problemu dve islamske zajednice Numan je rekao da više voli naziv Islamska zajednica Srbije jer govori suštinu i dodao da je IZS naslednik Islamske zajednice Jugoslavije, a da je beogradski muftija bio jedini legalno postavljeni verski vođa muslimana pre raspada Jugoslavije.

"Ne znam kako će sad, ali nama je cilj da se islamske zajednice izmire", kazao je on i naveo da je Zukorlić koji je bio na čelu Islamske zajednice u Srbiji "postavljen politički".

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side