Mrkonjić: Nema šanse da vlada bude bez SPS-a
04.08.2020 Beograd

Mrkonjić: Nema šanse da vlada bude bez SPS-a

Mrkonjić: Nema šanse da vlada bude bez SPS-a Foto: prtscr ytb
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i narodni poslanik Milutin Mrkonjić rekao je danas da "nema šanse da se nova vlada formira bez socijalista".


"Iako do sada nije bilo konkretnih razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, siguran sam da nova vlada neće biti formirana bez našeg učešća. Postoji više razloga zbog kojih socijalisti moraju da budu deo vlasti", rekao je Mrkonjić agenciji Beta.

On je naveo da izborni rezultat koji su ostvarili socijalisti na prethodnim izborima nije jedini razlog da budu pozvani u vladu.

"Vlada ne treba da se podmlađuje. Vlada nije skupština. Vladi su potrebni dokazani stručnjaci, a SPS je najjača stranka u Srbiji kada su u pitanju kadrovi i stručnjaci. U vladi nema mesta za pripravnike", ocenio je Mrkonjić.

On je istakao da ekonomski program koji je Aleksandar Vučić prezentovao pre neki dan u potpunosti odgovara SPS-u i podudara se sa svim onim što socijalisti imaju, i kadrovski i ideološki.

Premijerka Ana Brnabić ranije danas je rekla da predsednik Aleksandar Vučić "najozbiljnije" razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem.

Brnabić je kazala da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podneo podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz SPS-a dali protestima opozicije u Beogradu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.08.2020, 12:06h Mile

    Socijalisti su sekta.Ko prvi uspe da se otarasi tog zla , spasio je Srbiju za vjek vjekova. To su sve uzivaoci drzavne sise , imao bi mnogo toga da kazem o njima , ali ako oni nestanu sa politicke scene kao radikali , Vučić ništa više i ne traba da radi , spasio je srbiju na mnogaja leta.

  • 4.08.2020, 10:32h sara

    Šteta da ti ne primaš i poslaničku platu i penzija!!!.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side