21.01.2018 Beograd

Momčilo Trajković uputio Vučiću otvoreno pismo

Momčilo Trajković uputio Vučiću otvoreno pismo Foto: prtscr ytb
Bivši potpredsednik Vlade Srbije Momčilo Trajković ocenio je danas posetu predsednika Srbije Aleksandara Vučića Kosovu i Metohiji i razgovor sa građanima kao "režiranu predstavu u kojoj su na žalost glavni glumci bili nesrećni ljudi".

On je u otvorenom pismu Vučiću naveo da su Srbi na Kosovu i Metohiji juče bili poniženi "kao nikada do sada" umesto da osete da država ima ozbiljnu strategiju za njihovo očuvanje.

Trajković je Vučića pitao kako je moguće da je tek sinoć saznao o tragediji običnih ljudi, o njihovom siromaštvu, kada već pet godina funkcioniše Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa oko 100 ljudi, na čijem je čelu najodgovorniji Marko Đurić, kosovske i srpske lokalna samouprava, institucije Kosova, na čijem čelu su Vučćevi ljudi.

On je u otvorenom pismu naveo i da je juče bio ugovoren sastanak sa Vučićem da su njegove namere bile dobronamerne i da je želeo da Vučić njega i njegove saradnike sasluša o stanju na KiM koje, po Trajkovićevim rečima, nije onakvo kako mu ga njegovi saradnici predstavljaju.

Umesto sastanka, po rečima Trajkovića u direktnom prenosu na televizijui Vučić je "ničim izazvan vređao neistomišljenike" i rekao da bi trebalo da se posle razgovora sa građanima sastane i sa "onima koji ga napadaju i onima koji misle da Kosovo treba da pripadne desetorici ljudi".

"I posle svega što se desilo na Kosovu i Metohiji Vi ne želite da čujete ljude koji drugačije misle. I to je juče trebalo da bude tema svih tema... Da se ohrabri ovaj unesrećeni i uplašeni narod, da oseti da država ima ozbiljnu strategiju njegovog očuvanja, da razmotrimo šta po tom pitanju treba još uraditi...", napisao je Trajković.

On je u pismu naveo da će se odazvati pozivu da dođe u Beograd na razgovor sa Vučićem,  iako se nije sastao sa njim na Kosovu, jer je "od koristi za Vučića, Srbiju i kosovskometohijske Srbe da sastanak bude što pre".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side