21.08.2017 Priština

Moguće da Kosovo povuče zahtev za prijem u Interpol

Moguće da Kosovo povuče zahtev za prijem u Interpol
Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Emanuel Demaj izjavio da je moguće da glasanje o prijemu Kosova u Interpol bude odloženo za sledeću godinu, piše dnevnik "Koha ditore" od ponedeljka.


Demaj je rekao da to još nisu zvanične informacije i da će o eventualnom odlaganju biti odlučeno neposredno pred održavanje Generalne skupštine Interpola koja će biti održana u septembru.

Stručnjak za bezbednosna pitanja Plator Avdiu za dnevnik je rekao da se to može desiti pošto je na dnevnom redu i prijem Palestine u Interpol, protiv čega su neke od zemalja koje podržavaju Kosovo.

Demaj je rekao da povlačenje zahteva nikako ne znači da Kosovo nije obezbedilo dovoljan broj glasova za prijem u tu organizaciju.

"Ukoliko Kosovo dobije garancije da će sledeće godine biti bolji uslovi za prijem u Interpol, pod uslovom da Palestina nije u agendi onda je dobro da se povuče zahtev, kako ne bi došli u situaciji da ne budemo primljeni zbog neodstatka dovoljnog broja glasova", rekao je Avdiu.

Demaj je najavio da će narednih dana u Parizu biti održane konsultacije sa ambasadorima Kosova u zapadnoevropskim državama kako bi se čulo i mišljenje šefova diplomatskih predstavništava o pitanju prijema Kosova u Interpol.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.08.2017, 17:10h zoran

    A zašto će im da budu u Interpolu, samo komplikuju sebi uživanjciju...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw