03.10.2018 Beograd

Misija MMF: U narednoj godini za Srbiju prioritet strukturne reforme

Misija MMF: U narednoj godini za Srbiju prioritet strukturne reforme Foto: Beta / Slobodan Miljević
Strukturne reforme su za Srbiju prioritet u narednoj godini, ocenjeno je danas na sastanku premijerke Ana Brnabić sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom.

Razgovarali su o prvim rezultatima sprovodjenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi podržanog Instrumentom za koordinaciju politike (The Policy Coordination Instrument). 

Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, pohvalio makroekonomske rezultate Srbije. 

Naročito je značajno povećanje nominalnog BDP-a i smanjenje učešće javnog duga u BDP-u, istakao je Ruf i dodao da je odlična vest i to što je revidirana stopa privrednog rasta za celu godinu sa 3,5 odsto na 4,2 odsto, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodaje se da je Ruf pohvalio Ministarstvo finansija koje je reformu Poreske uprave postavilo kao prioritet u 2019. godini.

Brnabić je istakla da su ove godine postignuti veoma dobri makroekonomski rezultati, te da je važno da se trend ubrzanog rasta nastavi i u narednoj godini. 

Premijerka je ocenila da je, u cilju ostvarivanja očekivanog rasta, važno da se više ulaže u javne investicije i infrastrukturu, i nastavi sa stimulativnim merama za podsticaj razvoja inovacija u privredi.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side