17.06.2019 | 14:50h ► 15:00h Beograd

Ministri: Efikasna i kvalitetna saradnja policija Srbije i Crne Gore

Ministri: Efikasna i kvalitetna saradnja policija Srbije i Crne Gore Foto: pixabay.com
Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, Nebojša Stefanović i Mevludin Nuhodžić, ocenili su danas da je saradnja policija dve zemlje na suzbijanju organizovanog kriminala "kontinuirana, efikasna i kvalitetna".

 

Navodeći da kriminalci iz Srbije i Crne Gore blisko sarađuju u organizaciji trgovine narkoticima i izvršenja drugih krivičnih dela, Stefanović je posle sastanka u Beogradu naveo da pripadnici kriminalističkih policija dve zemlje brzo razmenjuju informacije koje su kako je rekao, važne za otkrivanje krivičnih dela.

"Dobro je što policije Srbije i Crne Gore jako brzo i efikasno otkrivaju krivična dela, razmenjuju informacije, pronalaze dokaze i trude se da kriminalce pošalju u zatvor. Prethodnih nekoliko dana smo blisko sarađivali na otkrivanju kriminalaca koji su izvršili najteža krivična dela na teritoriji i Srbije i Crne Gore", rekao je Stefanović a preneo MUP.

Ministri su razgovarali o daljoj saradnji u cilju zaustavljanja šverca narkotika, robe, kao i prelazaka kriminalaca sa teritorije jedne države na drugu kao i o mogućnosti izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Boljarima gde treba da prođe buduća deonica autoputa od Srbije ka Crnoj Gori.

 

Srpska policija od jula na crnogorskom primorju

Direktor srpske policije Vladimir Rebić i pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Janjušević potpisali su u Beogradu Protokol o sigurnoj turističkoj sezoni, koji podrazumeva upućivanje srpskih policijskih službenika u Crnu Goru, gde će zajedno sa crnogorskim kolegama raditi na prevenciji i suzbijanju krivičnih dela.

Kako se navodi u saopštenju srpski policajci opšte nadležnosti i kriminalističke policije biće raspoređeni od 1. jula do 1. septembra u centrima bezbednosti u Baru, Budvi i Herceg Novom.

"Taj model saradnje, koji se primenjuje od 2011. godine, pokazao se kao izuzetno efikasan, budući da je zajednički rad službenika policija dve zemlje dao dobre rezultate u suzbijanju svih vidova kriminala", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side