Ministarstvo: Zaposlenima u Juri obezbeđeni svi uslovi za rad
10.04.2020 Beograd

Ministarstvo: Zaposlenima u Juri obezbeđeni svi uslovi za rad

Ministarstvo: Zaposlenima u Juri obezbeđeni svi uslovi za rad Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Zaposlenima u kompaniji "Jura", u proizvodnom pogonu u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naloženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva - maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

Kako je naveo, u skladu u ovom proizvodnom pogonu, površine 11.237 kvadratnih metara, trenutno radi 70 ljudi i prilikom obavljanja posla naloženo im je da drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli, dužine oko 4 do 4,5 metara radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Prema njegovim rečima, inspektori rada nastaviće u narednom periodu da vrše vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

"Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom", zaključio je Đorđević.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side