10.05.2018 Beograd

Ministarstvo: Taksisti prekidaju protest i vraćaju se u radnu grupu za izmenu zakona

Ministarstvo: Taksisti prekidaju protest i vraćaju se u radnu grupu za izmenu zakona Foto: Beta, MGSI
Ugovorna privredna taksi komora Srbije prekinuće protest i blokadu saobraćaja na Trgu Slavija u Beogradu, a njeni predstavnici nastaviće učešće u Radnoj grupi za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.


To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ugovorne privredne taksi komore Srbije u Vladi Srbije, saopštilo je ministarstvo.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.

Dogovoreno je da predstavnici udruženja taksi preduzetnika koje je organizovalo današnji protest učestvuju u radu Koordinacionog tela za praćenje primene propisa i podršku u primeni zakona o obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju.

Kako je saopšteno, dogovoreno je i da izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju budu predviđene odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih aplikacija, kojima se omogućava da se taksi delatnostima bave firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side