21.05.2019 Prokuplje

Ministarstvo prosvete doniralo 600.000 dinara za kompjutere u prokupačkoj Tehničkoj školi

Ministarstvo prosvete doniralo 600.000 dinara za kompjutere u prokupačkoj Tehničkoj školi Foto: Pixabay
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije doniralo je Tehničkoj školi "15. maj" iz Prokuplja 600.000 dinara za kupovinu računara i unapređenje razvoja i uvođenje novih savremenih standarda obrazovanja, saopštili su danas iz Gradske uprave u Prokuplju.

Kako je izjavila za agenciju Beta direktorka te škole Biljana Milenković, Ministarstvo prosvete je za godinu dana u kompjutersku opremu i opremanje kabineta za računarstvo u toj školi uložilo milion dinara.

"Dobijenim sredstvima kupili smo 11 laptop računara, sedam kompjutera sa monitorima, jedan projektor i skener sa štampačem", kazala je Milenković i naglasila da će te ;laptop računare od naredne školske godine koristiti profesori za vođenje elektronskih dnevnika, a kompjutere će koristiti učenici svih obrazovnih profila.Nastavu, u 24 odeljenja Tehničke škole trenutno pohađa 675 učenika, a naredne školske godine u tu školu moći će da upiše 180 novih učenika.

Na zahtev topličkih privrednika, u toj školi je nedavno otvoren novi smer "modelar odeće" u četvorogodišnjem trajanju, na kojem će ove godine moći da se upiše 30 svršenih osnovaca.

Kako naglašava direktorka Milenković od naredne školske godine tu će se u novom Trening centru realizovati i projekat "Podsticanje zapošljavanja mladih" u kome će se obučavati za nova zanimanja mladi od 18 do 35 godina.

Prema njenim rečima, realizacijom tog javno-privatnog partnerstva u Tehničkoj školi omogućiće se stručno osposobnjavanja računsko numeričkih (CNC) operatera i formirati Centar za obuku nezaposlenih u Tehničkoj školi.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.05.2019, 17:16h Doniralo?

    "Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije DONIRALO je Tehničkoj školi "15. maj" iz Prokuplja 600.000 dinara..." ... Ministarstvo DONIRALO! Pa, zar nije dužnost toga Ministarstva da (u granicama mogućnosti državog budžeta) FINANSIRA (državne) škole kao što je ova u Prokuplju? DONIRALO? Jesu li činovnici toga ministarstva SKUPLJALI PRILOGE od svojih plata? Ako je to - onda u redu (ali nešto sumnjam da je to)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side