Ministarstvo prosvete: Đaci OŠ Svetozar Miletić od sutra u školi
27.09.2017 Beograd

Ministarstvo prosvete: Đaci OŠ Svetozar Miletić od sutra u školi

Ministarstvo prosvete: Đaci OŠ Svetozar Miletić od sutra u školi Foto: Pixabay
Ministarstvo prosvete saopštilo je večeras da je postignut dogovor da đaci zemunske Osnovne škole "Svetozar Miletić" od sutra počnu da dolaze na nastavu.

Dogovor je postignut "na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom OŠ "Svetozar Miletić" Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika", navodi se u saopštenju, ali nisu precizirani detalji dogovora.

"Drago mi je da je postignut dogovor da se normalizuje rad u ovoj školi, jer je interes dece iznad svega. Oni ne smeju više da izgube nijedan dan. Sve drugo ćemo rešiti za stolom", rekao je Gak.

Kako je navedeno, dogovor je postignut nakon pregovora koji su u školi započeti jutros, u kojima je učestvovala pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnolšokog razvoja Vesna Nedeljković.

Nedeljković je rekla da zakoni moraju da se poštuju, da sistem ima svoja pravila i da je zadovoljna što je i bivši direktor Mosurović večeras interes dece stavio na prvo mesto.

"Ministarstvo je sve vreme pregovora insistiralo na očuvanju atmosfere dobrih međuljudskih odnosa u školi, jer je to veoma važno za okruženje u kojem deca uče", naglasila je Nedeljković.

Deca nisu pohađala nastavu od početka septembra jer se Savet roditelja protivi smeni Mosurovića.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side