25.05.2018 Beograd

Ministarstvo privrede: U junu novi Pravilnik o bezbednosti dece na igralištima

Ministarstvo privrede: U junu novi Pravilnik o bezbednosti dece na igralištima Foto: Pixabay
Pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević najavio je danas da bi Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta, koji treba da doprinese većem stepenu bezbednosti dece prilikom igre na otvorenom prostoru, trebalo da bude usvojen u junu.

On je na poslednjem okruglom stolu u Beogradu povodom javne rasprave o Predlogu pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta rekao da su njime propisani najsavremeniji standardi o tome kakva  bi, primera radi, trebalo da bude podloga i sprave za igru, da bi se mogućnost povrede dece svela na minimum.

"Definisano je kako treba da izgleda oprema, od kog materijala i kako su ti delovi izrađeni, kako se postavljaju. Definisana je i podloga, odnosno, upijajući deo koji ublažava pad deteta sa određene visine", rekao je Starčević a prenelo Ministarstvo privrede.

Po njegovim rečima, pravilnikom je definisano i da je vlasnik igrališta odgovoran za sve što se dogodi na njemu.

"Nakon donošenja pravilnika dečja igrališta se više neće praviti kako kome odgovara i na bilo kom mestu, kao što je to često bio slučaj. To će morati da se radi planski", rekao je Starčević.

Javne rasprave o Predlogu pravilnika Ministarstvo privrede organizovalo je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a osim u Beogradu, okrugli stolovi su održani i u Nišu, Zrenjaninu i Kragujevcu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side