10.01.2018 Beograd

Ministarstvo odbrane: Dikoviću još u oktobru nije izdata viza SAD

Ministarstvo odbrane: Dikoviću još u oktobru nije izdata viza SAD Foto: Beta/MOB/Goran Stankovic
Načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću još u oktobru nije izdata američka viza i pored blagovremenog podnošenja aplikacije, rečeno je za N1 u Ministarstvu odbrane u kojem ističu da se od američke strane očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije.

Kako su rekli u Ministarstvu odbrane, Dikoviću je upućen poziv načelnika Združenog Generalštaba Oružanih snaga SAD generala Džozefa Danforda za učešće na Konferenciji načelnika generalštabova za borbu protiv nasilnih ekstremističkih organizacija, koja je održana 23. i 24. oktobra 2017. godine u Vašingtonu, a ne zbog držanja predavanja na poziv Ministarstva odbrane SAD.

Načelnik Generalštaba prihvatio je navedeni poziv, a od nadležnih službi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravovremeno je pokrenuta redovna procedura za dobijanje vize za putovanje generala Dikovića u SAD, radi učešća na navedenoj konferenciji, naveli su iz Ministarstva.

"Tačno je da i pored blagovremenog podnošenja aplikacije za dobijanje američke vize, ista nije dobijena i od američke strane se očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije", ističe se u odgovoru Ministarstva odbrane televiziji N1.

U Ministarstvu su naveli i da je general Diković do sada više puta putovao u SAD, na poziv američkih državnih i vojnih zvaničnika, a posebno u okviru razvoja saradnje u Programu državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohajo i drugih aktivnosti bilateralne saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD.

List "Danas" prethodno je objavio da je ambasada SAD u Beogradu odbila da izda vizu generalu Dikoviću zbog prisustva rusko-beloruskoj vojnoj vežbi u septembru prošle godine.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw