Ministarstva odbrane: Srbija ne izvozi oružje u Jemen
17.09.2019 Beograd

Ministarstva odbrane: Srbija ne izvozi oružje u Jemen

Ministarstva odbrane: Srbija ne izvozi oružje u Jemen
Ministarstvo odbrane Srbije ponovo je danas saopštilo da Srbija ne izvozi oružje u Jemen.

"Dnevna politika trpi svaku laž i podlost, ali lagati o svojoj zemlji je i podlo i sramno", ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane povodom optužbi funckionera Narodne stranke Zdravka Ponoša da predsednik Srbije Aleksandar Vučić da stoji iza izvoza oružja koje završava u rukama terorista u Jemenu.

"Zanimljivo da Zdravko Ponoš ne traži od drugih zemalja izvoznica oružja da objašnjavaju odakle njihovo oružje u rukama raznih terorističkih organizacija, samo Srbija treba da se izvinjava i pravda, za tuđe činjenje ili ne činjenje. Ponoš na sramotu funkcije (načelnik generalštaba) koju je nekada obavljao napada samo Srbiju", navode iz Ministarstva.

Kako ističu, izjave u kojima se Srbija lažno optužuje za trgovinu oružjem mogu da naškode i Srbiji i odbrambenoj industriji i uglavnom se daju kada ih na razne načine podstiče konkurencija u prodaji naoružanja.

Napominju da odbrambena industrija Srbije zapošljava 13.000 ljudi, a sa njom sarađuje više od 20.000 radnika zaposlenih u kooperantskim preduzećima.

"Svi oni mogu da budu ugroženi lažima i napadima na našu zemlji i njenu odbrambenu industriju", ističu iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi i da je Srbija prema listi Barometar transparentnosti koju objavljuje organizacija "Small Arms Survey" sa sedištem u Ženevi na petom mestu u svetu po transparentnosti prodaje naoružanja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side