Ministarka pravde poništila rezultate izbora za beležnike
20.02.2020 Priština

Ministarka pravde poništila rezultate izbora za beležnike

Ministarka pravde poništila rezultate izbora za beležnike Foto: Pixabay
Ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiu objavila je danas da je stavila van snage sporni ispit za beležnike koji je organizovalo prethodno Ministarstvo pravde i na koji je bilo mnogo primedbi zbog nepotizma i drugih nepravilnosti.

Ona je, na konferenciji za medije, rekla je da je odlučila da ne nastavlja postupak izbora novih beležnika, jer ovaj proces ne može nastaviti zbog nedostatka legalnosti i transparentnosti.

Druga tačka odluke, prema njenim rečima, precizira da Ministarstvo pravde treba da vrati novac kandidatima koji su platili ovaj ispit.

Hadžiu je takođe stavila van snage i odluku o sastavu komisije za organizaciju ispita za beležnike.

U junu 2019. najmanje 50 kandidata bliskih ljudima u politici položilo je pismeni deo ispita za mlade beležnike na koje su drugi kandidati imali mnogo primedbi i o čemu su izveštavali prištinski mediji.

Bivši ministar pravde, Abeljard Tahiri, reagovao je nakon odluke o poništavanju njegove odluke i ocenio da je odluka neutemeljena i proizvoljna, da će proizvesti pravne i administrativne posledice, jer predstavlja grubo kršenje prava koja su stekli građani Kosova.

Najavio je da će ceo predmet dostaviti sudu i pozvao kandidate koji su tada položili ispit da brane svoje pravo pred sudom.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side