Ministarka pravde Kosova : Potezi predsednika najava da sledi loš sporazum za Kosovo
19.04.2020 Priština

Ministarka pravde Kosova : Potezi predsednika najava da sledi loš sporazum za Kosovo

Ministarka pravde Kosova : Potezi predsednika najava da sledi loš sporazum za Kosovo Foto: Pixabay.com
Ministarka pravde u vladi Kosova u ostavci i visoka zvaničnica Samoopredeljenja, Aljbuljena Hadžiu je, reagujući na najave predsednika Kosova Hašima Tačija da će sledeće nedelje preduzeti “konačne ustavne korake” kako bi se omogućilo formiranje nove vlade “, rekla da to predstavlja najavu postizanja lošeg sporazuma sa Srbijom.

"Predsednik PLAN partija (DSK, ABK, SDI i AKR) najavio je da će preduzeti neustavne postupke za formiranje Vlade i otvoreno objavio stav za ukidanje reciprociteta šteteći i otežavajući još više poziciju Kosova“, napisala je Hadžiu na fejsbuku.

Prema njoj to predstavlja gaženje volje građana.

"Kosovo i njegovi građani videli su štetu sa ovom čovekom koji je u stanju da za sebe uradi sve. Takav stav je otvoreno upozorenje da se za zemlju priprema loš sporazum, a sve to sa unapred lošim planom da bi se rušila i oborila volja građana ", rekla je Hadžiu.

Prema njoj volja 400 hiljada građana izražena na izborima je bila za reciprocitet sa Srbijom i ova najava (Tačija) želi da gazi volju, Ustav zemlje i da se ponovo ne pitaju građani.

Tači je prethodno na Tviteru napisao da će sledeće nedelje preduzeti “konačne ustavne korake” kako bi se omogućilo formiranje nove vlade “sa punim legitimitetom Parlamenta i sposobnom da se bori protiv COVID-19 i služi narodu”.

On je dodao da taksa i reciprocitet treba da se ukinu a kako bi se “ojačala podrška SAD i EU Kosovu”.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side