12.01.2018 Beograd

Ministarka pravde: Bolji uslovi u zatvorskim ustanovama su prioritet

Ministarka pravde: Bolji uslovi u zatvorskim ustanovama su prioritet Foto:printscr
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da renovirani deo Okružnog zatvora i Specijalna zatvorska bolnica koje je danas obišla, predstavljaju jedan od pokazatelja da je ulaganje u infrastrukturu među prioritetima njenog ministarstva.

Ona je navela da je cilj takve politike poboljšanje uslova u kojima borave osobe lišena slobode i sprovođenje Strategije za smanjenje preopterećenosti u kazneno-popravnim zavodima, ali i poboljšanje uslova rada za zaposlene.  

Kuburović je podsetila da je u renoviranje Specijalne zatvorske bolnice uloženo oko 190 miliona dinara, da su u realizaciji radova učestvovale i osobe koja kazne izdržavaju u drugim kazneno-popravnim zavodima, gde je i proizveden nameštaj kojim je opremljena bolnica.

Dodala je da je Ministarstvo zdravlja u decembru obavilo stručni nadzor te bolnice i da je utvrđeno da su kvalitet i stručnost u toj ustanovi veliki i da se primenjuju sve savremene metode lečenja.

Vlada Srbije, kako je istakla, vodi računa i o materijalnom položaju zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i da se odluka o povećanju plata za 10 odsto odnosi i na njih, a da će zaposleni u službama obezbeđenja moći u okviru državnog projekta izgradnje jeftinih stanova za pripradnike sektora bezbednosti pod mnogo povoljnijim uslovima da reše stambeno pitanje.

Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu Zvonko Grulović rekao je da je do sada renovirano sedam od ukupno 12 blokova, da svi renovirani blokovi ispunjavaju evropske standarde, a da bi do 2021. godine trebalo da budu renovirani svi blokovi.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side