Ministarka: Cilj je Srbija među prvih 10 na listi Svetske banke 'Duing biznis'
28.10.2019 Beograd

Ministarka: Cilj je Srbija među prvih 10 na listi Svetske banke 'Duing biznis'

Ministarka: Cilj je Srbija među prvih 10 na listi Svetske banke 'Duing biznis' Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Zajednička grupa za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke "Duing biznis" (Doing business) je danas odlučila da se izradi Akcioni plan "Srbija u top 10" na toj listi.

Srbija je na ovogodišnjoj listi "Duing biznis" po lakoći poslovanja zauzela 44. mesto među 190 država, što je za četiri mesta bolje nego 2018. godine.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je predsedavala tom sednicom, podsetila je da je Srbija je najkonkurentnija u oblasti građevinskih dozvola, a najveći napredak zabeležen je u unapređenju položaja manjinskih akcionara.

"Mi znamo da možemo još bolje. Ako možemo da imamo kontinuiran napredak u jednoj oblasti, kao što su građevinske dozvole, možemo i u drugim oblastima i naš cilj treba da bude Srbija u prvih 10 na listi 'Duing biznis' ", rekla je Mihajlović.

Naglasila je da se Vlada Srbije tom listom ne bavi "zbog građana naše zemlje, kako bi stvorila uslove da se u Srbiji živi bolje".

Zahvalila je svima koji su doprineli da Srbija ove godine napreduje na listi Svetske banke, uključujući članove radne grupe, članove Vlade Srbije, NALED i Grad Beograd.

Na današnjoj sednici učestvovali su ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, pomoćnica ministarke pravde Jelena Deretić, državni sekretari u Minstarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvu privrede, Stevan Nikčević i Dragan Stevanović, gradonačelnik Beograda Zoran Radijičić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za informacione i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović i predstavnici NALED-a.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side