Ministar Vulin uručio vojne spomenice Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije”
23.05.2020 Beograd

Ministar Vulin uručio vojne spomenice Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije”

Ministar Vulin uručio vojne spomenice Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije” Foto: Beta / Darimir Banda
Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je vojne spomenice "Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije" članovima Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, nakon zajedničke sednice na Tari.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, vojne spomenice dodeljene su porodicama pripadnika Vojske Jugoslavije i porodicama dobrovoljaca u njenom sastavu kao i državljanima Srbije koji su poginuli ili umrli od posledica ranjavanja tokom borbenih dejstava NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Spomenice su dodeljene profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, državnim službenicima i nameštenicima, kao i penzionisanim profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, Vojske Srbije i Crne Gore i Vojske Jugoslavije koji su učestvovali u borbenim dejstvima 1999. godine, navedeno je u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 23.05.2020, 14:16h Abe

    "Spomenice su dodeljene profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, državnim službenicima i nameštenicima, kao i penzionisanim profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, Vojske Srbije i Crne Gore i Vojske Jugoslavije koji su učestvovali u borbenim dejstvima 1999. godine, navedeno je u saopštenju." Naravno da to nije tačno. Od prvog do poslednjeg dana bio sam aktivno vojno lice u oružanim dejstvima na KiM, kolonu ljudstva i borbenih vozila sa KiM izveo u reon Vranja,ali za dodelu navedenih spomenica nisam znao. Penzionisan sam 2005. godine, a navedene spomenice dodeljene su, izgleda, samo probranim.

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side