07.01.2019 | 14:30h ► 19:30h Beograd

Ministar Vulin na Božić sa pripadnicima Vojske Srbije u bazi Vrapce

Ministar Vulin na Božić sa pripadnicima Vojske Srbije u bazi Vrapce Foto: Beta / Darimir Banda
Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas, na Božić, pripadnike Vojske u bazi "Vrapce" u Kopnenoj zoni bezbednosti u blizini Medvedje i pozvao Srbe na jedinstvo gde god da žive.

Navodeći da je Vojska najsigurniji garant mira, Vulin je, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, svim pravoslavnim vernicima čestitao Božić uz želju da ga provedu sa svojim porodicama u miru.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Medvedje sa Vulinom su bili general-potpukovnik Milan Mojsilović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Komandir baze "Vrapce", major Predrag Milićević kazao je da pripadnici Vojske u toj bazi, uz otežane vremenske uslove, i za vreme praznika izvršavaju sve postavljene zadatke, bez problema i po naredjenjima pretpostavljene komande.

"Obezbedjenje administrativne linije Kopnene zone bezbednosti funkcioniše po planu i za sada nema nikakvih problema u zoni odgovornosti baze", rekao je Milićević i dodao da pripadnici Vojske u toj bazi Božić obeležavaju skromno, ali da se trude da se svi osećaju kao da su kod kuće sa svojim porodicama.

Nakon obilaska objekta, Milićević je informisao Vulina i Mojsilovića o dodeljenim zadacima u Kopnenoj zoni bezbednosti i delu administrativne linije sa Kosovom koju obezbedjuju.

 

Vulin: Kao levičar neću kazniti radnicu zbog greške u božićnoj čestitki

Aleksandar Vulin izjavio je danas da kao levičar ne veruje u kažnjavanje radnika i da neće kazniti, ni otpustiti radnicu iz Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane koja je napravila grešku u božićnoj čestitki.

Vulin je u saopštenju naveo da se retko oglašava povodom "histeričnih i zlonamernih napada", ali da je morao da se oglasi zbog "glupe greške" Uprave za odnose sa javnošću koja je umesto patrijarhu Irineju, Božić čestitala preminulom patrijarhu Pavlu.

On je dodao da je greška odmah primećena i ispravljena, ali da je medijima bilo važnije da "napadnu i omalovažavaju" njega, da je pogrešio ime patrijarha.

"Danas je Božić, radujem se ako ste u svojim očima ispali veliki i duhoviti, radujem se što ste bezgrešni", napisao je Vulin.

On je rekao da je grešku napravila radnica koja danas "nije mirna sa svojom porodicom" i koja se plaši da li će biti kažnjena zbog greške koju je počinila.

"Ja sam socijalista, levičar, ne verujem u kažnjavanje radnika za svaku grešku, neću je ni kazniti ni otpustiti, a posebno ne na dan kada se ljudi vole i kada jedni drugima praštaju. Uživajte u prazniku, možda vas nečemu i nauči. Hristos se rodi i svako dobro", naveo je Vulin.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side