Ministar u Kruševcu otvorio još jedno "jedinstveno upravno mesto"
20.05.2020 | 15:21h ► 17:09h Beograd

Ministar u Kruševcu otvorio još jedno "jedinstveno upravno mesto"

Ministar u Kruševcu otvorio još jedno "jedinstveno upravno mesto" Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić je danas u Kruševcu otvorio "jedinstveno upravno mesto", sedmo u Srbiji, gde građani mogu brže i efikasnije da obave poslove sa upravom.

Ministarstvo je za adaptaciju prostora u Kruševcu dalo 5,5 miliona dinara.

U toj kancelariji su šalteri matične službe, urbanizma i građevinarstva, inspekcijskih službi, lokalne poreske administracije, mesto za prijem zahteva te šalter Pošte.

Pored toga objedinjenim procedurama koje će građani moći da koriste na tom mestu obuhvaćeni su postupak za ostvarivanje prava na dečiji dodatak, postupak za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca, postupak utvrđivanja prava na novčanu socijalnu pomoć.

Obuhvaćeni su i postupak promene ličnog imena, promene prezimena usled sklapanja braka i vraćanja prezimena posle razvoda, sa postupkom promene podataka u evidenciji javnih preduzeća kao i postupak prijave rođenja deteta i postupak dodele poklon čestitke za novorođeno dete.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je program uspostavljanja "jedinstvenih upravnih mesta" pokrenulo 2018. godine i s 52 miliona dinara kao "pilot-projekat" podržalo osam lokalnih samouprava da ih otvore, a 2019. godine je još šest gradova i opština dobilo ukupno 45 miliona dinara za to.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side