Ministar odbrane pozvao evroposlanicu da ne odmaže Srbiji
26.03.2020 Beograd

Ministar odbrane pozvao evroposlanicu da ne odmaže Srbiji

Ministar odbrane pozvao evroposlanicu da ne odmaže Srbiji Foto: Beta/Ministarstvo odbrane
Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, je danas pozvao poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon da "ne odmaže" Srbiji i ocenio da bi to od nje bila "velika pomoć".

Fajon je u intervjuu za današnje izdanje beogradskog lista "Danas" izjavila da koronavirus nije izgovor za "zaključavanje" demokratije  i da nijednoj vladi ne može biti dozvoljeno da nameće neograničenu vlast.

Navela je da je komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson u jučerašnjem razgovoru s njom "upozorila da potpuno zatvaranje granica Srbije predstavlja veliki problem, naročito za građane Srbije kojima treba omogućiti da se bezbedno vrate kući".

"Potrebno je takođe da zaštitimo lance snabdevanja, i dozvolimo putovanja 'bazičnim radnicima', kao i transport", rekla je Fajon.

Vulin je na to odgovorio da je Srbija očekivala da Fajon zatraži u Evroparlamentu da se Srbija po obimu i količini pomoći izjednači sa zemljama članicama EU, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Umesto toga, izvestilac za Srbiju, slovenački parlamentarac u Evropskoj uniji (EU), održala nam je lekciju o demokratiji i objasnila zašto ne smemo da upravljamo svojim granicama", rekao je Vulin.

Vulin je poručio i da Fajon "svoje dragocene savete nije morala da troši na nas", već da je bolje da je "svojim velikim znanjem i autoritetom prosvetlila zemlje članice EU koje su zatvorile granice".

Kako je rekao, "posebno je mogla da ih poduči da budu solidarne bar jedne prema drugima kada su već nama zabranili i da kupujemo medicinsku opremu iz EU".

"Ako gospođu Fajon u EU niko ne sluša i ako ne može ništa da nam pomogne, bićemo joj zahvalni da nam ne odmaže - od nje je i to velika pomoć", poručio je Vulin.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side