Ministar odbrane i načelnik Generalštaba na pripremama za vojnu vežbu na Pešteru
23.09.2020 Beograd

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba na pripremama za vojnu vežbu na Pešteru

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba na pripremama za vojnu vežbu na Pešteru Foto: Beta/MO
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike Ratnog vazduhoplovstva koji u rejonu poligona "Pasuljanske livade" obavljaju bojeva gađanja u okviru prireme za združenu vežbu "Sadejstvo 2020", koja će biti održana na Pešteru u oktobru.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da su danas piloti Migova 29 prvi put posle 20 godina dejstvovali raketama vazduh-zemlja i da "posle više decenija vojni piloti imaju priliku da sprovedu bojevo gađanje".

Vulin je rekao da će na vežbi na Pešteru Vojska Srbije prikazati sve ono ono čime raspolaže i da će pokazati svoju obučenosti.

Komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić dodao je da su danas izvedena bojeva dejstva avionima MiG-29, G-4 i Orao po ciljevima na zemlji.

"Avioni MiG-29 dejstvovali su raketama S-8, prvi put na ovom poligonu. Ranije se nisu uvežbavali ti manevri. Takođe, avion G-4 učestvovao je sa osposobljenim posadama u dejstvu raketama S-5, po zemaljskim ciljevima, a avion Orao dejstvovao je sa bombama od 250 kg. Potvrdili smo da je avijacija spremna za sledeću fazu uvežbavanja koja će početi iduće nedelje u sklopu završnih priprema za vežbu Sadejstvo 2020", rekao je Krnjajić.

On je dodao da su bojeva gađanja izvedena vrlo uspešno, sa odličnim rezultatima.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side