Ministar Marković vređao glumicu?
22.10.2011 Beograd

Ministar Marković vređao glumicu?

Ministar Marković vređao glumicu?
Dve nevladine organizacije pozvale su večeras ministra kulture Srbije Predraga Markovića da odmah podnese ostavku, tvrdeći da je vređao glumicu Mirjanu Karanović na manifestaciji "Dani Žanke Stokić".

Pozivajući se na novinske navode da se Marković obratio Karanovićevoj rečima "marš lezbejko", NVO Građanske Inicijative i Centar za praktičnu politiku ocenile su da je ministar time pokazao prezir prema uglednim kulturnim stvaraocima, nevaspitanje i homofobiju.

"Ukoliko ministar Marković ne podnese ostavku, pozivamo Vladu da ga hitno razreši funkcije na kojoj se nalazi", napominje se u zajedničkom saopštenju dve NVO.

Ukoliko Vlada ne razreši ministra, NVO će tražiti od poslaničkih grupa u Skupštini Srbije da pokrenu postupak za njegovo razrešenje i time pokažu političku i moralnu odgovornost pred građanima Srbije.

"To bi bila i prilika da se predsednik stranke kojoj Marković pripada (G17 plus) javno izjasni o njegovom postupku", poručuje se u saopštenju, koje su potpisali Miljenko Dereta i Dragan Popović.

Oni su najavili da će pozvati građane i građanke da na sledećim izborima uskrate svoje glasove svima koji su odbili da jasno osude homofobiju i prostaštvo ministra, kao i onima koji su mu omogućili da ostane na funkciji.

Ministar rekao samo "Laku noć"

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva odbacilo je navode o verbalnom napadu ministra na glumicu, navodeći da je ta informacija potpuno izmišljena.

U saopštenju tog ministarstva navodi se da ministru Markoviću danas stiglo izvinjenje organizatora manifestacije "Dani Žanke Stokić", na kojoj se incident navodno dogodio.

"Zgroženi smo jer ministar osim laku noć nije ništa rekao", saopštilo je Ministarstvo kulture.

autor: MP izvor: Fonet/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side