Miličković: Opozicioni političari vode hajku protiv policije
14.09.2020 Beograd

Miličković: Opozicioni političari vode hajku protiv policije

Miličković: Opozicioni političari vode hajku protiv policije Foto: Novi magazin / SA
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Milosav Miličković ocenio je danas, povodom kritika zbog odugovlačenja policije u rešavanju slučaja prebijanja mladića u Novom Sadu, da "izvesna skupina opozicionih političara, u sprezi sa medijima pod svojom kontrolom, vodi politikantsku hajku na policijske službenike".

Miličković je naveo da to pokazuje današnje saopštenje predsednika Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića, u kojem je zatražena smena direktora policije, pokretanje disciplinskih postupaka protiv nadležnih iz novosadske policijske uprave, kao i politička odgovornost gradonačelnika Novog Sada.

"Najpre su pokušali da grubo obmanu javnost lansirajući vest da je novosadska policija o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu obavestila tužilaštvo tek 19 dana kasnije i pritom optužujući direktora policije Vladimira Rebića da laže. Ispostavilo se da lažu jedino autori ove tvrdnje, jer ne poznaju način funkcionisanja institucija", kazao je Miličković.

Miličković je naveo da je policija po dobijanju prijave 24. avgusta obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, po čijem nalogu je odmah i počela sa preduzimanjem svih mera i radnji u cilju rasvetljavanja događaja, ali da je tužilac u međuvremenu krivično delo za koje se osumnjičeni tereti prekvalifikovao iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva.

On je naveo da je predmet zatim prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu koje je u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage.

SDS je ranije danas tražila je hitnu smenu direktora policije Vladimira Rebića, ocenivši da je obmanuo javnost u slučaju nedavnog prebijanja mladića u Novom Sadu.

Iz te stranke su naveli da je Rebić "uhvaćen u laži" pošto je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu objavilo da je, nakon krivične prijave koju je podnela Policijska uprava Novi Sad, pokrenulo istragu o tom incidentu "tek 12. septembra".

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side