Milenković: Srbija ispunila sve objektivne kriterijume
01.07.2016 Beograd

Milenković: Srbija ispunila sve objektivne kriterijume

Milenković: Srbija ispunila sve objektivne kriterijume Foto: Medija centar
Direktorka Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković izjavila je danas da je Srbija uradila apsolutno sve što se od nje očekivalo u pripremi za otvaranje Poglavlja 23 i da su svi koji su radili na tome razočarani što do toga nije došlo.

Milenković je na predstavljanju prvog izveštyaja o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23 poručila da će Srbija, nezavisno od toga kada će to poglavlje biti otvoreno, jer to zavisi od EU, i kada će biti doneta ta politička odluka, nastaviti da radi na tome.

Napomenula je da je Srbija sve ono što su bili objektivni kriterijumi za otvaranje tog poglavlja ispunila, a da je, pored ostalog, uradila Akcioni plan, koji je najkompleksniji dokument koji je izradila i koji će izraditi u toku pregovaračkog procesa.

"On je zahtevao najsloženiju moguću koordinaciju ne samo unutar državne uprave, već i na širem planu. Akcioni plan je dobio veoma visoke ocene od strane EK, privhaćen je od stane država članica i u smislu objektivnih preduslova nije ostalo ništa što Srbija nije uradila za otvaranje poglavlja i u tom smislu naravno da smo razočcarani da je sav taj turd naizgled uzaludan i da on nije vrednovan na pravi način", rekla je Milenković.

Dodala je da se posle svega postavlja pitanje opšte motivacije za nastavak procesa u suštinskom smislu, jer se od organa Srbije očekuje da nastave da rade kao da se ništa nije dogodilo.

Milenković je pozvala državne organe da nastave da rade na primeni Akcionog plana i da dođemo do procenta koji će biti viši od svih očekivanja, mada je i trenutni nivo ispunjenosti veći od očekivanog.

"Pozivam vas da pronađete entuzijazam u sebi, jer je  to u našem najboljem interesu", rekla je Milenković.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side