15.01.2019 | 21:45h ► 22:28h Bepgrad

Milena Ivanović: Značajan pomak u rasvetljavanju zločina

Milena Ivanović: Značajan pomak u rasvetljavanju zločina Foto: prtscr ytb
Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olievara Ivanovića, izjavila je večeras da je napavljen značajan pomak u rasvetljavanju ovog zločina, pozivajući se na informacije koje dobija od srpskih ograna.

Verujem da ćemo uskoro dobiti informacije makar kuda vode tragovi ko su ubice ili nalogodavci, rekla je Ivanović ;gostujući u emisiji Radio televizije Srbije Upitnik.

Ona je rekla da ne gubi nadu da će se zločin biti rasvetljen jer je nemoguće sakriti istinu.

Prema njenim rečima, to je političko ubistvo a vreme će pokazati kome je to najviše odgovaralo.

Ona je rekla da protok vremena omogućava da se iznose razne ružne špekulacije i manipulacije, ocenivši i da je Ivanović nekima skupa moneta za političko potkusurivanje.

Na pitanje o međusobnim optužbama Beograda i Prištine ko je odgovoran za ubistvo, ona je rekla da veruje svojoj državi.

Istina je kao voda i ona uvek nađe svoj put, rekla je Ivanović.

 

"Na Kosovu još teže posle ubistva Olivera"

Milena Ivanović rekla je da normalnog života na Kosovu nije bilo ni pre njegovog ubistva a da je posle toga jaz između Srba i Albanaca još dublji, dodajući da je njen muž bio veliki čovek koji je mnogima mogao da pomogne.

Ona je izjavila da će sutra u 8.15 časova, na godišnjicu ubistva, u hramu Svetog Save upaliti sveću sa sinom, navodeći da nikog nije zvala ali da će doći ko oseća kao i ona.

Rekla je da na protestu, zakazanom za sutra, neće biti jer to smatra manulacijom i delom političke borbe a ne iskrenošću, jer "mogli su da organizuju skup na dan ubistva, što je bilo logičnije".

Milena Ivanović je, na pitanje o političarima koji će prisustovati skupu, rekla da među njima ima "iskrenih" u svojim namerama ali da je veći deo onih koji su razočarali Olivera i od kojih nije dobio pismo podrške kada je izašao iz zatovora.

Ona je preporučila onima koji su iskreni da razmisle da li je neki drugi način bolji da se potraži odgovor ko je ubio Ivanovića, a ne kroz "političku borbu i predstave".

Kako je rekla, bila je na pomenu u subotu, ali pre nekih drugih članova familije, navodeći da je to njena lična odluka i da to ne treba da interesuje javnost, kao i da nije ni znala da će biti tamo i opozicioni političari, navodeći da oni nisu bili na prethodnim pomenima.

Govoreći o angažmanu u Vladi, ona je rekla da je znala da će biti raznih komentara, ali da je učinila najbolje što smatra za njeno dete i da je napadaju oni koji joj nisu pomogli kad joj je bilo najteže.

Takvi od mene prave metu, da me neko napadne na ulici, nisam nikad nikog uvredila, rekla je Ivanović.

Govoreći o istrazi, rekla je da je davala izjave u Beogradu i u Mitrovici, kao i da se tužiocu na Kosovu izgleda "njeni odgovori ne dopadaju".

Povodom hapšenja troje Srba na Kosovu pod sumnjom da su umešani u ubistvo i pokušaja hapšenja Milana Radoičića, ona je rekla da ne želi "nikog da targetira" dok se ne izađe sa dokazima i jasnim informacijama.

Za Radoičića je rekla da je "neka vrsta moći" i da ga je Oliver Ivanović smatrao paralelnom strukturom moći na Kosovu kao i da su bili politički protivnici.

Na pitanje da li će se politički angažovati Milena Ivanović je rekla da je politika ne zanima ali da ništa nije nemoguće. "Ne isključujem da jednog dana budem u politici", zaključila je ona.

"Imam svoje lično mišljenje i stav o njemu ali to ne znači da smatram da je možda on odgovoran za Oliverovo ubistvo, čekaću da pokaže vreme i da prikupimo još informacija pa ćemo videti šta će biti", rekla je Milena Ivanović, navodeći da su se njih dvojca znali samo iz viđenja.

Na pitanje da li će se politički angažovati Milena Ivanović je rekla da je politika ne zanima ali da ništa nije nemoguće. "Ne isključujem da jednog dana budem u politici", zaključila je ona.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side