13.02.2017 Beograd

Mihajlovićeva: Solidarno protiv svih oblika nasilja nad ženama

Mihajlovićeva: Solidarno protiv svih oblika nasilja nad ženama Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ukazala je danas na neophodnost podizanja svesti javnosti o problemima sa kojima se žene svakodnevno susreću, uključujući i nasilje u raznim oblicima.

"Činjenica da se žene u Srbiji i dalje suočavaju sa različitim oblicima diskriminacije – da je svaka druga doživela neki oblik nasilja, a jedna od tri i fizičko nasilje, da su ekonomski zavisne, da su 11 odsto manje plaćene za isti posao", navela je ona.Prema njenim rečima, u 73 odsto slučajeva uznemiravanja na poslu su žene žrtve što je neprihvatljiva i predstavlja odgovornost svih, navodi se u saopštenju.

Mihajlović je povodom sutrašnjeg obeležavanja globalne kampanje "Jedna milijarda ustaje" poručila da Koordinaciono telo kojim predsedava podržava tu akciju, saopštio je kabinet potpredsednice vlade.

"Država je tu da gradi institucionalni okvir i donosi strateške dokumente, ali kako bi se izborili sa velikom globalnom pošašću, a to je nasilje nad ženama i devojčicama, moramo svi zajedno raditi na promeni svesti našeg društva", istakla je Mihajlovićeva.

Ona je pozvala građanke i građane Srbije da se pridruže globalnoj inicijativi "Jedna milijarda ustaje" i kažu ne eksploataciji žena jer se, kako je ocenila, time pokazuje solidarnost i pruža podrška svim ženama koje su iskusile neki oblik nasilja.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw