Mihajlović: Više od 20.000 kamiona s robom prošlo kroz Srbiju kako bi se snabdeli zemlja i region
23.03.2020 Beograd

Mihajlović: Više od 20.000 kamiona s robom prošlo kroz Srbiju kako bi se snabdeli zemlja i region

Mihajlović: Više od 20.000 kamiona s robom prošlo kroz Srbiju kako bi se snabdeli zemlja i region Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Teretni saobraćaj na teritoriji Srbije u vreme vanrednog stanja i ograničenog kretanja zbog širenja virusa COVID-19 funkcioniše bez većih problema, a od uvođenje vanrednog stanja je kroz Srbiju prošlo više od 20.000 kamiona, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Od 15. marta, kada je uvedeno vanredno stanje, zaključno sa jučerašnjim danom, u Srbiju su ušla 20.802 kamiona, od čega je 9.529 kamiona za snabdevanje naše zemlje, a 11.273 kamiona je bilo u tranzitu. Samo u toku jučerašnjeg dana na teritoriju Srbije ušlo je 2.119 kamiona, od toga 952 u našu zemlju i 1.167 je nastavilo put dalje, kroz tranzit, koji snabdevaju svom potrebnom robom i namirnicama građane Srbije i regiona", izjavila je Mihajlović.

Dodala je da je u stalnoj komunikaciji sa resornim ministarstvima iz zemalja u okruženju i drugih zemalja, kako bi se transport i snabdevanje građana odvijali bez problema.

Vozači kamiona su izuzeti iz mera zabrane kretanja i prolaze kroz sve kontrolne mere.

Domaći vozači dolaze do mesta odredišta i potom se javljaju sanitarnim inspektorima, te bivaju u izolaciji do sledećeg putovanja.

Кada je reč o kamionima u tranzitu, oni mora da napuste teritoriju Srbije u roku od 12 sati od ulaska u zemlju, navedeno je u saopštenju.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja