Mihajlović: Ulogu u stvaranju društva jednakih šansi imamo svi
16.11.2019

Mihajlović: Ulogu u stvaranju društva jednakih šansi imamo svi

Mihajlović: Ulogu u stvaranju društva jednakih šansi imamo svi Foto: Beta / Slobodan Miljević
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom Međunarodnog dana tolerancije, da pored države koja sprovodi zakone, u skladu sa demokratskim načelima poštovanja ljudskih prava, ulogu u stvaranju društva jednakih šansi imamo svi.

Kako je prenela je pres služba Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost,

Mihajlović je rekla da "svi u Srbiji treba da budu ponosni na svu lepotu različitosti našeg društva, jer to je naše bogatstvo, ali s druge strane treba imati u vidu i potrebu da svi zajedno radimo više kako bi postali još tolerantniji i sa više brige i empatije jedni prema drugima".

"Pored države koja sprovodi zakone, u skladu sa demokratskim načelima poštovanja ljudskih prava, važno je da promovisanje čestitih vrednosti na sebe preuzmu svi - od škole i porodice, da učimo decu da poštuju i uvažavaju jedni druge, do medija koji značajno mogu doprineti toleranciji i od nasilja oslobođenoj zajednici", rekla je Mihajlović.

Ona je posebno ukazala na težak položaj romske nacionalne manjine, ali i žena iz višestruko diskriminisanih i ranjivih grupa.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja