18.11.2018 Beograd

Mihajlović: Svaki život je važan, zato gradimo auto-puteve

Mihajlović: Svaki život je važan, zato gradimo auto-puteve Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, da je svaki novi put koji se izgradi i sve što Srbija radi u oblasti infrastrukture važno zbog veće bezbednosti u saobraćaju.

Ona je u pisanoj izjavi navela da država čini sve da uradi svoj deo posla, da gradi infrastrukturu, i da je tu da napravi sistem i pravila, ali istakla da to ne umanjuje odgovornost svakog učesnika u saobraćaju, posebno odraslih koji nisu odgovorni samo za sebe, već i za svoju decu, porodicu, prijatelje, kao i za sve druge učesnike u saobraćaju.

"Ako želimo da zaista budemo solidarni sa žrtvama saobraćajnih nezgoda i svima koji su izgubili u saobraćaju nekog svog, treba da pođemo od sebe i da ne dozvolimo da zbog trenutka nepažnje, prebrze vožnje ili nepoštovanja bilo kog pravila, nečiji život bude ugrožen", navela je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je u Srbiji za prethodnih nekoliko godina izgrađeno više od 200 kilometara novih auto-puteva, što direktno doprinosi da se sačuvaju životi jer se saobraćaj preusmerava sa starih manje bezbednih saobraćajnica.

Takođe, kako je dodala, statistika o broju saobraćajnih nezgoda u 2018. pokazuje da mere koje se preduzimaju u svim delovima saobraćajnog sistema, od rada na edukaciji, do boljeg nadzora i sankcionisanja rizičnog ponašanja, daju rezultate u povećanoj bezbednosti u saobraćaju.

"Milijarde evra koje ulažemo u izgradnju i obnovu puteva su ulaganje u razvoj, ali i investicija koje čuva živote svih koji se voze našim putevima. Pođednako važna je i obnova naših pruga, jer je železnica jedan od najbezbednijih vidova saobraćaja, ali građani nisu mogli dovoljno da je koriste jer se u železnicu do pre četiri godine nije ulagalo", dodaje ona.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side