23.07.2019 Beograd

Mihajlović: Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti do 500 evra po kvadratu

Mihajlović: Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti do 500 evra po kvadratu Foto: Beta /MGSIS/ Mileta Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je plan države da u prvoj fazi izgradi 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti i izrazila nadu da će ove i naredne godine početi radovi na svim planiranim projektima.

Obrazlažući predlog poslanicima u Skupštini Srbije, ministarka je istakla da će se proširiti lista onih koji imaju pravo da konkurišu za stanove, pre svega na borce, porodice palih boraca, ratne vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

Ona je rekla da će u Vranju biti izgrađeno 186 stanova, u Nišu 190 dok se u Kraljevu trenutno gradi 200 stanova. U Kragujevcu će za pripadnike službi bezbednosti biti izgrađeno 216 stanova, u Novom Sadu 548, a u Sremskoj Mitrovici 190.

Ministarka je izrazila nadu da će ove i naredne godine početi radovi na svim planiranim projektima a vrednost tih radova je 325 miliona evra.

Ona je objasnila i da će cena kvadrata u Beogradu i Novom Sadu biti 500 evra, Nišu 450, Vranju i Kraljevu 400 evra, a u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici 430 evra po kvadratu.

Mihajlovićeva je dodala da je to važan projekat ne samo zbog pripadnika snaga bezbednosti, već i zbog razvoja privrede i mogućnosti razvoja malih i srednjih preduzeća.

Kada je reč o potvrđivanju sporazuma sa Makedonijom o zajedničkoj kontroli na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce, ministarka je istakla da je veliki problem naročito u letnjim mesecima, dugo čekanje na granici, pogotovo za teretni saobraćaj.

Kamioni prosečno na prelazak granice čekaju od 10 do 15 sati i taj problem bi, kako je rekla Mihajlovićeva, sada trebalo da bude rešen.

Ministarka je najavila da će zajednička kontrola biti uspostavljena i na drugim graničnim prelazima, odnosno da se traži proširenje kapaciteta i na Horgošu i kod Dimitrovgrada, kako bi se građanima Srbije olakšao prelazak granice.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 29.07.2019, 16:41h Lepo, naravno, ....

    " Share1 23.07.2019 Beograd Mihajlović: Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti do 500 evra po kvadratu" ...- To je lepo. Ali, koliko se zna ONI BAŠ I NEMAJU MALE PLATE. Odatle pitanje: zašto se ne grade stanovi po toj ceni za ONE ČIJE SU PLATE, recimo, od 25000 do 35000 dinara (a velikog broja zaposlenih tek oko 20000)?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side