Mihajlović: SNS uskoro o rekonstrukciji vlade i gradonačelniku Beograda
30.05.2018 | 09:25h ► 20:21h Beograd

Mihajlović: SNS uskoro o rekonstrukciji vlade i gradonačelniku Beograda

Mihajlović: SNS uskoro o rekonstrukciji vlade i gradonačelniku Beograda Foto: Beta/MGSI/Mileta Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će uskoro biti održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke i da će se na tom sastanku raspravljati o rekonstrukciji vlade i izboru gradonačelnika Beograda.


"Nemam ništa protiv rekonstrukcije vlade, kad god su dešavale rekonstrukcije moja poruka je bila nemam ništa protiv da dođe nova energija", rekla je za televiziju Prva Mihajlovićeva, koja je i član Predsedništva SNS.

Komentarišući izbor Siniše Malog za ministra finansija, ona je kazala da je sa njim imala odličnu saradnju dok je bio gradonačelnik i dodala da je često tada znala da ga oslovi kao ministra.

"Ja sam stalo u šali govorila: Ministre gde si, ali kada se uđe u vladu to je vrsta izazova bez obzira na to koji resor vodite i znate na šta pristajete - pristajete da kada uđete u vladu, da ono što je jedino merljivo bude rezultat", rekla je ona.

Govoreći o izgradnji jeftinih stanova za pripadnike bezbednosti, ona je kazala da je veoma važno da se zna da nema rang lista i da svako ko želi može da kupi stan čiji će kvadrat biti 500 evra.

Podsetila je da će gradnja jeftinih stanova početi u avgustu u Nišu, Kraljevu i Vranju i da će se graditi u 10 gradova u zemlji.

Ministarka je najavila da će se taj projekt proširiti i druge zaposlene u javnim službama, ukoliko se model pokaže kao dobar i efikasan.

 

Izaslanik Francuske i ministarka Mihajlović razgovarali o aerodromu, deponiji, železnici i metrou

Unapređenje saradnje Srbije i Francuske u saobraćaju i infrastrukturnim projektima bilo je tema današnjeg sastanka u Beogradu ;specijalnog izaslanika ministra spoljnih poslova Francuske, senatora Alena Rišara i potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Rišar je rekao da je politička i ekonomska situacija u Srbiji "ohrabrujuća" i da "postoje osnove za investiranje u velike infrastrukturne projekte", piše u saopštenju Ministarstva.

Francuski zvaničnik je rekao da je ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom, dat francuskoj firmi, veoma važan.

"Čeka nas ozbiljan rad i uveren sam da će se sve razvijati na konstruktivan i efikasan način", rekao je Rišar.

On je ocenio da je sporazum s Gradom Beogradom o preradi smeća "znak poverenja i siguran sam da ćemo uz podršku Vlade Srbije sve obaviti u skladu sa EU standardima zaštite životne sredine".

Ministarka Mihajlović je rekla da će njeno ministarstvo "pružiti punu podršku gradu Beogradu i izdati blagovremeno sve potrebne dozvole i licence" za to.

Istakla je i da je od izuzetnog značaja za Srbiju saradnja s Francuskom u železničkom saobraćaju i navela da "Srbija više nema problema u obezbeđivanju finansijskih sredstava i investicija za projekte u železničkoj i drumskoj infrastrukturi".

Rišar i Mihajlović su pomenuli i izgradnju metroa u Beogradu.

"Razgovaramo o izvorima finansiranja i sigurna sam da će Vlada Srbije izdvojiti značajna sredstva za njegovu izgradnju, rekla je Mihajlović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side