Mihajlović: Snabdevanje građana prioritet
25.03.2020 Beograd

Mihajlović: Snabdevanje građana prioritet

Mihajlović: Snabdevanje građana prioritet Foto: Beta/MSGI/Aleksandar Stojanovic
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se snabdevanje građana robom odvija nesmetano kao i da se prilikom tranzita kamiona kroz Srbiju, poštuju sve procedure u zaštiti od korona virusa.


"Svi putevi u Srbiji su prohodni i to je sada najvažnije zbog snabdevanja Srbije robom, ali i protoka međunarodnog tranzita kroz našu zemlju. Transport je od vitalnog značaja i do jutros u šest sati na teritoriju Srbije ušlo je 26.000 teretnjaka, od čega polovina za snabdevanje naših građana", izjavila je Mihajlović za jutarnji program RTS-a.

Ona je istakla da je Srbija prva donela sve neophodne mere i odluke kako bi se tranzit nesmetano odvijao jer je važan za sve države u regionu.

Ministarka je dodala da postoje stroge procedure i vozači se strogo kontrolišu.

"Sve vozače kontroliše granična policija, carina i sanitarna inspekcija. Naši vozači su u kamionu do istovara robe, potom idu u izolaciju do sledećeg putovanja. Кada je reč o tranzitu, ti kamioni mogu da se zadrže najviše 12 sati na teritoriji naše zemlje i voze u konvoju pod policijskom pratnjom", rekla je ona.

Ministarka Mihajlović je rekla da "sistem funkcioniše, rade sve službe, a građani najveću pomoć mogu da pruže tako što će ostati kod kuće".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja