Mihajlović: Protest taksista nije rešenje problema, nisu građani krivi za to što taksisti traže
30.09.2019 Beograd

Mihajlović: Protest taksista nije rešenje problema, nisu građani krivi za to što taksisti traže

Mihajlović: Protest taksista nije rešenje problema, nisu građani krivi za to što taksisti traže Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da nijedan protest i blokada grada nisu dobri za građane, te da nisu oni krivi zbog toga što taksisti traže.

"Nijedan protest i blokada grada nisu dobri za naše građane, jer ugrožavaju njihova prava i oni zbog toga trpe. Nisu građani krivi zbog onoga što taksisti traže, niti je to rešenje problema", poručila je Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Ona je navela da zakon jasno propisuje ko može da prevozi putnike i koje uslove mora da ispuni i da za njegovo sprovođenje nije zaduženo Ministarstvo saobraćaja, već lokalne samouprave, policija i komunalna policija.

Mihajlović je apelovala na investitore, akcionare, finansijske partnere i sve privredne organizacije koje "podržavaju kompanije koje prevoze putnike suprotno Zakonu o drumskom saobraćaju", da urede poslovanja tih firmi i da rade po zakonu.

 

Mali šengen šansa za bolji život

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je za Srbiju, koja je danas ekonomski i politički stabilna država, veoma važno da se povezuje sa regionom i zajednički nastupa na većim tržištima.

"To je suština "malog šengena", da se udružujemo jer nam to povećava mogućnosti za razvoj, pregovaranje sa drugima i bolji život", rekla je Mihajlović prilikom obilaska radova na rekonstrukciji pruge.

Na pitanje novinara šta za Srbiju znači "mali šengen", Mihajlovićeva je rekla da ne treba da zaboravimo koliko je svaka od zemalja u regionu pojedinačno mala, i podsetila da je bruto društveni proizvod svih pet zemalja u regionu ukupno 100 milijardi dolara.

"Koliko je to malo pojasniću činjenicom da je vrednost baterija za električne automobile koje su potrebne "Folksvagenu" 40 milijardi dolara. Važno je da se povezujemo i budemo predvodnici razvoja u regionu. "Mali šengen" je šansa da se razvijamo, da se živi bolje i da ljudi ostaju da žive na ovim prostorima", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da je povezivanje preko infrastrukture najvidljivije, te da pored transportne treba razvijati i energetsku i telekomunikacionu infrastrukturu, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side