Mihajlović: Prošlost da nikad ne zaboravimo, probleme da rešavamo zbog budućih generacija
04.08.2018 Beograd

Mihajlović: Prošlost da nikad ne zaboravimo, probleme da rešavamo zbog budućih generacija

Mihajlović: Prošlost da nikad ne zaboravimo, probleme da rešavamo zbog budućih generacija Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom godišnjice Oluje, da je u interesu čitavog regiona da Srbija i Hrvatska rešavaju otvorena pitanja i da se povezuju, ali da to ne može izbrisati prošlost i sećanje na žrtve i prognane u toj akciji hrvatske vojske.

"Današnja generacija političara u Srbiji i Hrvatskoj ima priliku da uradi više od prethodnih da odnosi dve države budu bolji i da onima koji dolaze posle nas ostavimo manje problema nego što smo ih zatekli", rekla je Mihajlović u saopštenju.

Ocenila je da "svaki infrastrukturni projekat koji zajedno realizujemo i svaki problem koji ostavimo iza sebe – rešavanjem pitanja granica, unapređenjem zaštite manjina prema evropskim standardima, vraćanjem imovine i potragom za nestalima – predstavlja zalog bolje budućnosti za građane Srbije i Hrvatske".

Ona je dodala da ne očekuje da ova godišnjica "Oluje" prođe drugačije od svih prethodnih, tako što će se u Hrvatskoj pevati i slaviti, a u Srbiji sećati svih žrtava i prognanih u toj akciji.

"Za budućnost Srbije i Hrvatske i celog regiona važno je da čuvamo sećanje na ono što se desilo u prošlosti, da ne zaboravimo ubijene i prognane i da se nepravda koja je učinjena njima ne ponavlja prema njihovoj deci. Dokle god se bilo čije stradanje bude slavilo, ne možemo govoriti o pomirenju i boljoj budućnosti za naše građane", rekla je Mihajlović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 5.08.2018, 04:52h za FILOSOFE i ANALITIČARE

    - Pa, evo malo posla za ANALITIČARE I – FILOZOFE: Dva člana ISTE VLADE kažu: (a) Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas: "DANAŠNJA GENERACIJA POLITIČARA u Srbiji i Hrvatskoj ima priliku da uradi više od prethodnih da odnosi dve države budu bolji i da onima koji dolaze posle nas ostavimo manje problema nego što smo ih zatekli…" (b) predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović: "DANAŠNJA VLADA U ZAGREBU nastavlja genocidnu politiku NDH, šireći mržnju prema Srbima…”

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side