Mihajlović očekuje da se nova EK fokusira na pregovore Beograda i Prištine
11.09.2019 | 09:20h ► 09:36h Beograd

Mihajlović očekuje da se nova EK fokusira na pregovore Beograda i Prištine

Mihajlović očekuje da se nova EK fokusira na pregovore Beograda i Prištine Foto: Beta/MSGI/Mileta Mircetic
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će se odmah nakon izbora u Prištini Evropska komisija fokusirati na pregovore Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja za Кosovo.

"Očekujem jednu fer i izbalansiranu politiku Evrope prema Srbiji, u kojoj će se vrednovati naši rezultati i sprovedene reforme. U prilog tome govori i predlog da novi komesar za proširenje bude bivši mađarski ministar pravde Laslo Tročlanji, koji se otvoreno zalaže za proširenje Evropske unije na zemlje zapadnog Balkana", rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Navela je da predloženi sastav Evropske komisije i ciljevi koje je postavila predsednica Ursula fon der Lajen ohrabruju i da očekuje da će nova Evropska komisija biti uspešna i da će njihov uspeh biti krunisan punopravnim članstvom zemalja zapadnog Balkana.

"Posebno raduje što je za komesare predloženo čak 13 žena, najviše do sada, što pokazuje i koliko je za EU značajna rodna ravnopravnost", rekla je Mihajlovićeva, koja je i predsednica Кoordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost.

 

"Niko ne sme da drži zatvorene oči na to da se na Kosovu i dalje organizuju teroristi"

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da niko ne sme da drži zatvorene oči na to da se na Кosovu i dalje organizuju teroristi koji se bore u ratovima i učestvuju u sukobima na Bliskom istoku.

"Niko ne sme da podržava teroriste, ali i one koji pomažu teroristima. Srbija jako dobro zna koliko je zla i Srbima i Albancima nanela teroristička Oslobodilačka vojska Кosova (OVK) i niko nema pravo da to zaboravi", navela je Mihajlović.

Ona je poručila da je teroristički napad na Njujork 11. septembra "opomena čovečanstvu o tome kolika opasnost preti od terorista".

"Teroristi su pre 18 godina u stravičnom napadu ubili tri hiljade ljudi u Njujorku, ubili su 344 ljudi, od kojih 186 dece, u ruskoj školi u Beslanu, ubijali su ljude u Parizu, Briselu, Berlinu i dalje ubijaju ljude širom sveta. Terorizam je globalna pretnja protiv koje svaka zemlja mora da se bori, da se bori svakog dana, kao što čitav svet mora da osudi sve one koji podržavaju teroriste", kazala je Mihajlović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side