14.09.2018 Beograd

Mihajlović: Narodna stranka želi političke poene na ljudskoj tragediji

Mihajlović: Narodna stranka želi političke poene na ljudskoj tragediji Foto:Novi magazin/Ivana Šepic
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović optužila je danas Narodnu stranku da "želi političke poene na ljudskoj tragediji" posle izjave potpredsednice te partije Sande Rašković Ivić o pogibiji dvojice radnika na gradilištu "Beograda na vodi".

"Od lidera ove stranke Vuka Jeremića mogu da očekujem mržnju, laži, podmetanja, izmišljotine i na to smo navikli. Ali od lekarke ponosnog prezimena i fakultetski obrazovane žene Sande Rašković Ivić nisam očekivala da će zarad napada na Vladu Srbije zloupotrebiti ljudsku nesreću i današnju pogibiju dvojice radnika na gradilištu u Beogradu. To nije ljudski, to ne treba da rade naročito oni čiji je posao da pomažu drugim ljudima u nevolji", navela je Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila da "to što su Vlada Srbije i Narodna stranka na suprotnim političkim pozicijama, ne daje nikom za pravo ovako gnusne napade"."Zloupotreba ljudske patnje i porodica ovih radnika i pokušaj da se na smrti ljudi zarade ne znam kakvi politički poeni, je uvođenje jednog novog pravca političke borbe, političke nekrofilije. Čestitam na tome i Vuku Jeremiću i gospođi Sandi Rašković Ivić. Stidite se zbog toga", kazala je Zorana Mihajlović a preneo njen kabinet.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je ranije danas da je pogibija dva radnika, koji su jutros stradali na gradilištu "Beograda na vodi", najstravičnija opomena svim nadležnim da je poslednji trenutak da se uredi državni sistem i zaštite ljudski životi. Ona je ukazala i na tragedije koje su se na gradilištima Srbije dogodile tokom ovog meseca. "Za poslednjih deset dana na gradilištima u Srbiji život su izgubili četiri radnika, a samo srećom je takav scenario izbegnut u momentu kada se rušio potporni zid na Koridoru 10. U tri od četiri navedena slučaja radnici na gradilištima radili su 'na crno', među njima i heroj sa Košara, fakultetski obrazovan Nebojša Turović", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je ocenila da je "jasno da niko u državi ne kontroliše izgradnju građevinskih objekata koji se grade bez dozvole i koji su najveća opasnost da se takve tragedije ponove".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side