Mihajlović: Kompromisno rešenje za Kosovo važno za budućnost Srbije
09.06.2019 Beograd

Mihajlović: Kompromisno rešenje za Kosovo važno za budućnost Srbije

Mihajlović: Kompromisno rešenje za Kosovo važno za budućnost Srbije Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je "važno da se dođe do kompromisnog rešenja za kosovsko pitanje", kao i da vlasti na Kosovu ukinu takse kako bi se Priština i Beograd vratili dijalogu.

"Кako će se rešiti kosovsko pitanje važno je i za Srbiju i za ceo region, jer ako želimo da ovaj deo Evrope uhvati priključak sa razvijenim zemljama, ne sme se učiniti više nijedan korak koji će nas ekonomski i politički vraćati unazad.

Zato je važno da Priština ukine takse i da se vratimo dijalogu", rekla je Mihajlović povodom 20 godina od potpisivanja Кumanovskog sporazuma, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Ona je kazala da "sve što se dešavalo tokom NATO agresije i sve što je Srbija prošla" pokazuje koliko je "važno obezbediti mir i stabilnost", kao i da oni "mogu biti trajni samo ako su zasnovani na dogovoru i kompromisu".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 10.06.2019, 15:49h Kompromis? Koji kompromias...

    "Mihajlović: Kompromisno rešenje za Kosovo važno za budućnost Srbije..." ...- 'Ajd' sad ruku na srce KOJI KOMPROMIS kad nijedna od dve strane NE ODSTUPA ni za ižicu od svoga stava!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side